Sjukhuschefen Björn Ekmehag besökte Livets Museum den 23 januari 2020

Sjukhusledningen på besök på Livets Museum i Lund. Från vänster Björn Ekmehag (sjukhuschef, förvaltningschef), Britta Stenstam, David Sparv (chefsjuksköterska), Per Ola Kimblad (biträdande förvaltningschef), Anna Martinsson (kommunikationschef), Mats Engström (intendent på Kulturen i Lund).

Vi hade glädjen att hälsa den i höstas nyutnämnde sjukhus- och förvaltningschefen Björn Ekmehag välkommen till en visning på Livets Museum. Han kom tillsammans med sin chefssjuksköterska David Sparv, biträdande förvaltningschef Per Ola Kimblad och kommunikationschef Anna K. Martinsson. Vi muntrade upp sjukhuschefen med ett glas Kullamust plus den medicinhistoriska litteratur som de sista åren publicerats av SMHS om hans sjukhus, Universitetssjukhusen i Lund och Malmö liksom om den prekliniska utbildningen i Lund 1668 – 1995. Han är utbildad Lund och disputerad på fysiologen i Lund, så vi hoppas han känner igen sig i skrifterna. Han lät sig imponeras av vår fina interaktiva utställning och klarade sig utmärkt i vår populära reaktionstidstest som brukar sporra de flesta till glädjetjut.
Alla imponerades också av Lennart Nilsson-utställningen som Mats Engström ordnat och visade. Det är inte svårt att förstå varför fotografen blev världsberömd.
Vi som drog ledningsgruppen runt på Livets Museum kände oss nöjda, och det gjorde synbarligen de också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.