Apoteket Svanen räddas

Till många lundabors oförställda fasa meddelade Apoteket AB i slutet på maj plötsligt att den 3 juni skulle de stänga apoteket Svanen i Lund, en nästan 400-årig klenod av riksformat. Apotekarsonen Anders Widell skrev en upprörd inlaga om att stängningen närmast liknade ett mord på en 1000-årig kulturstad (läs här). En hastigt sammankallad skara visade utanför apotekets entré sin avsky mot illdådet för press och politiker, och den 12 juni insåg Apoteket AB hur kraftigt de trampat i klaveret och meddelade enligt SVT att de skall fortsätta driva apoteket efter en planerad semesterstängning från den 14 juni.

Apoteket AB har visserligen backat efter lundensarnas insats, men deras heder och ära är allvarligt fläckade. De hade ett uppdrag från regeringen att bevara bl.a. apoteket Svanen, men det har de försökt springa ifrån med svaga argument. Apoteket AB försöker t. o. m. konkurrera ut sig själv genom att öppna ett eget annat apotek vid Mårtenstorget i Lund, bara ett par kvarter bort. Det kunde inte vara tydligare att Apoteket AB var ointresserade av sitt uppdrag att bevara apoteket Svanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.